wissel community

Circulairondernemen

Samen werken aan een circulaire economie, bekijk de uitdagingen en oplossingen.

Klimaatcoalitie

Klimaatneutraliteit is haalbaar en rendabel. Lees de voorbeelden, inspiratie en informatie.

Beton

De verduurzaming binnen de betonindustrie uitgelegd.

Futureproof

Ontdek uitdagingen en oplossingen voor toekomstbestendige businesscases.

Twentyone

Duurzame, sociale en circulaire stedelijke ontwikkeling over de hele wereld in kaart.

Agrifood

Kennis en inspiratie voor een toekomstbestendige, maatschappelijk verantwoorde gezonde voedselketen.

Eindhoven

Werkt aan een klimaatneutrale stad waarin afval waarde heeft en ieder talent telt.

Ambitie2020

Bekijk de ambities voor 2020 van het Nederlandse bedrijfsleven hier.

GBN

Ontdek hoe grote bedrijven werken aan klimaatneutraliteit, circulaire economie en eerlijke ketens.

Natuurlijk kapitaal

Grensverleggers

Het groene brein

Bekijk meer communities
Terug
casus

De BetonBallon, mooier bouwen minder kosten.

Gepubliceerd op 11 mei 2016 door Yuri van der Putten

De BetonBallon, mooier bouwen minder kosten.

Wij zijn Bas en Stan Uyland. wij zijn reeds 25 jaar actief in de vastgoedsector in verschillende disciplines en hebben verschillende bedrijven. De afgelopen jaren zijn we bezig geweest met de ontwikkeling van een bijzondere innovatie. Die zich onderscheid op duurzaamheid, betaalbaarheid en vormgeving.

De BetonBallon

Bouwen met de BetonBallon is een feest, helemaal omdat het duurzaam is. Op dit moment zijn 95% van de gebouwen rechthoekig en schuin omdat dat goedkoop bouwen is. Met de nieuwe methodiek zijn bijzonder vormgegeven constructies weer betaalbaar. We kunnen met onze BetonBallon-methodiek op een betaalbare en duurzame wijze prachtige sterke, gewelfde gebouwen en tunnels realiseren, bij voorkeur in serie want dan worden ze nog goedkoper. Dit doen wij door een ballon op te blazen in een van te voren gekozen vorm. Daar spuiten we beton overheen, en na uitharding staat er een gebouw of tunnel met een prettige beleving. Op deze manier is het mogelijk om tot 50% op beton te besparen en 70% op staal. Dat is een aanzienlijke reductie is in grondstoffen en transport, wat op de korte en lange termijn CO2 bespaart.

Eden Shire Estate

Op dit moment werken we aan een integraal woning en tunnelproject. Het wordt een park met 29 huizen. Deze huizen zijn met elkaar verbonden door twee landtunnels, die dienen als parkeervoorziening en bieden plek aan horeca en wellness. Dit project onderscheid zich door de natuurlijke uitstraling en de multifunctionaliteit van de huizen. Het is opgezet als recreatiepark maar kan binnen no-time dienen als zorgcentrum.

Kansen

Naast de woningbouw zijn we op dit moment bezig met infrastructuur. De methodiek kan veel maatschappelijk geld besparen. Daarnaast gaat het daadwerkelijke bouwen sneller zodat er minder (verkeers)hinder is. Op dit moment worden er pilots gerealiseerd met provincies in de vorm van een fietstunnel. De overtuiging is dat de innovatie veel gaat veranderen in de woning- en infrasector. De gebouwen en tunnels van BetonBallon creëren meer beleving. Een bouwwerk waar iedereen in zou willen wonen, werken of door heen wil fietsen/rijden.

Kijk op www.betonballon.nl voor meer informatie.

Deel deze casus

Twitter LinkedIn™ Facebook Google+