wissel community

Circulairondernemen

Samen werken aan een circulaire economie, bekijk de uitdagingen en oplossingen.

Klimaatcoalitie

Klimaatneutraliteit is haalbaar en rendabel. Lees de voorbeelden, inspiratie en informatie.

Beton

De verduurzaming binnen de betonindustrie uitgelegd.

Futureproof

Ontdek uitdagingen en oplossingen voor toekomstbestendige businesscases.

Twentyone

Duurzame, sociale en circulaire stedelijke ontwikkeling over de hele wereld in kaart.

Agrifood

Kennis en inspiratie voor een toekomstbestendige, maatschappelijk verantwoorde gezonde voedselketen.

Eindhoven

Werkt aan een klimaatneutrale stad waarin afval waarde heeft en ieder talent telt.

Ambitie2020

Bekijk de ambities voor 2020 van het Nederlandse bedrijfsleven hier.

GBN

Ontdek hoe grote bedrijven werken aan klimaatneutraliteit, circulaire economie en eerlijke ketens.

Natuurlijk kapitaal

Grensverleggers

Het groene brein

Bekijk meer communities
Terug
casus

Duurzaam en trendy: Glow In The Dark

Gepubliceerd op 18 mei 2016 door Anouk Dehue

Duurzaam en trendy: Glow In The Dark

Meer doen met minder, door slim gebruik van kennis, materialen en technologie om een veerkrachtige Nederlandse zelfvoorziening te krijgen. Zodat onze kinderen en hun kinderen dezelfde rijkdom kunnen krijgen als wij. Dat is wat ons inspireert in duurzaamheid.

Wij zijn SENLIMA en Angelo Schouten.

Duurzaam betekent bij ons niet dat je saai of krenterig hoeft te leven. Wij doen trendy onderzoek en conceptontwikkeling met gebruik van “slimme materialen” en informatietechnologie op het gebied van duurzame architectuur, stedenbouw en interieur.

Wij ontwikkelden de nieuwste optisch actieve materialen samen met prachtige effecten in architectuur. Professioneel, betrokken, bevlogen en deskundig. Want duurzaam betekent leiderschap tonen en verder gaan dan een prachtige beleidsverklaring. 

FloWithDGlow ("glow in the dark")

Wij helpen gemeentes en provincies in het realiseren van verminderde CO2 emissies en besparingen op openbare verlichting door geheel autonome foto-luminescente ("glow in the dark") en ZERO-grid oplossingen (los van het stroomnet in de grond.) Tegelijkertijd realiseren we herkenbaarheid en voorspelbaarheid van wegen en rijgedrag door middel van actieve markeringen en niet-elektrische lichtconcepten. Duurzaam veilig.

De afgelopen jaren zijn we samen met partner Smit Neuchatel Infrastructuur bezig geweest met de ontwikkeling van persistente fotoluminescentie ("glow in the dark") in de verkeersinfrastructuur en civiele techniek.

Wat begon in de provincie Gelderland op drie locaties in 2013, mondde uit tot “glow in the dark” fietspaden in Rotterdam (Kralingsebos 2015), de gemeente Utrechtse Heuvelrug (2016) en de provincie Zuid Holland (2016). In Den Haag zijn er plannen voor een verlichte skatebaan, wat de toepassing is van FloWithDGlow in de stadsparken.

Pleochroisme en Retro-reflectie

Om lichtinteractie in het autoverkeer op de juiste manier terug te geven aan de weggebruikers, maken we gebruik van nieuwe retro-reflecterende elementen. Ook in combinatie met technieken zoals de dubbele breking van licht. Er ontstaan dan mooie regenboogeffecten afhankelijk van de waarnemingshoek. Op dit moment werken we aan Pleochroische Retro-reflectie concepten in de civiele techniek, bestrating en weginfrastructuur in de openbare ruimte.

Kansen

Naast civiele techniek en verkeersinfrastructuur zijn we ook bezig met private partijen. Onze producten zijn onderhoudsvrij, geheel autonoom en kunnen maatschappelijk veel geld besparen. Daarnaast zijn ze esthetisch gezien ook mooi en passen ze uitstekend in ecologische zones. Wij zijn overtuigd dan onze innovaties veel gaan veranderen in de perceptie bij de (openbare) verlichting. Niet alleen als aanvulling op het palet maar ook als gedeeltelijke vervanging. Er kunnen meer keuzes worden gemaakt.

Mogelijk gemaakt door

Deel deze casus

Twitter LinkedIn™ Facebook Google+