wissel community

Circulairondernemen

Samen werken aan een circulaire economie, bekijk de uitdagingen en oplossingen.

Klimaatcoalitie

Klimaatneutraliteit is haalbaar en rendabel. Lees de voorbeelden, inspiratie en informatie.

Beton

De verduurzaming binnen de betonindustrie uitgelegd.

Futureproof

Ontdek uitdagingen en oplossingen voor toekomstbestendige businesscases.

Twentyone

Duurzame, sociale en circulaire stedelijke ontwikkeling over de hele wereld in kaart.

Agrifood

Kennis en inspiratie voor een toekomstbestendige, maatschappelijk verantwoorde gezonde voedselketen.

Eindhoven

Werkt aan een klimaatneutrale stad waarin afval waarde heeft en ieder talent telt.

Ambitie2020

Bekijk de ambities voor 2020 van het Nederlandse bedrijfsleven hier.

GBN

Ontdek hoe grote bedrijven werken aan klimaatneutraliteit, circulaire economie en eerlijke ketens.

Natuurlijk kapitaal

Grensverleggers

Het groene brein

Bekijk meer communities

Welkom op www.duurzaam-beton.com

Op deze site vind je inspiratie, tools en middelen én netwerk om de beton industrie te verduurzamen. Heb jij een duurzaam beton of bouw project of evenement? Deel het! Ben je op zoek naar verhalen van anderen en ben je benieuwd wat er allemaal gebeurt op het gebied van verduurzaming van de beton industrie in Nederland? Laat je inspireren!

Over www.duurzaam-beton.com
www.duurzaam-beton.com is het platform voor duurzamere betonproductie. Hier kunnen ondernemers, medewerkers en geïnteresseerden hun projecten, evenementen en ervaringen delen. Maak een profiel aan, voeg toe waar je werkt, hoe andere ingelogde gebruikers jou kunnen bereiken en start met delen. Vergeet vooral niet de duurzame onderwerpen toe te voegen waar jij in geïnteresseerd bent: dan komen deze prominent naar voren in je eigen highlight pagina als je bent ingelogd.

Casus
Heb jij een klimaatneutraal project, product, business case of idee? Maak een casus aan en geef aan wie hier nog meer aan bij hebben gedragen.

Event
Organiseer jij een evenement over klimaat of klimaatneutraal ondernemen? Maak een event aan en nodig anderen uit om deel te nemen.

Bieb
Tools, middelen, artikelen en onderzoeken krijgen een plekje in de bieb. Zo gaat er niks verloren en blijft waardevolle content beschikbaar voor een groot publiek.

Bedrijf
Of organisatie, of stichting, of instelling of overheid. Kortom: waar werk jij?

Persoon
Dit is je eigen profiel, deze is alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers en noodzakelijk om casussen, events en bieb-items aan te maken.

Waarom www.duurzaam-beton.com
We willen werken aan een duurzame samenleving beter mogelijk maken. Op dit platform krijg jij de mogelijkheid om anderen te inspireren, van elkaar te leren, netwerk op te bouwen en het geleerde in praktijk te brengen. Zo zorgen we er samen voor dat een 100% duurzame betonketen voor 2050 de norm wordt.

Over ons
Om organisaties, bedrijven en overheden te ondersteunen en te motiveren om tot een 100% duurzame betonketen te komen werken MVO Nederland, het ministerie van Infrastructuur en Milieu met het MVO Netwerk Beton in de Green Deal aan verduurzaming van de beton-industrie. Dit platform is daar een van de resultaten van. Hierop vind je komende tijd de resultaten van onze inspanningen en we nodigen je van harte uit om hetzelfde te doen. Doe mee!